2012-09-17 17:51:27• hírek • deoec.hu

Közösen nyert pályázatot a szatmári és a debreceni kórház

A Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centruma és a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház támogatást nyert a Magyarország-Románia Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013 (www.huro-cbc.eu) keretében a szülészeti és nőgyógyászati ellátás interregionális fejlesztésére.


A projekt megvalósítása mindkét országban kiemelt fontosságú a szülészeti és nőgyógyászati ellátás területén. Az elnyert 1.961.255 euró összegű támogatást az intézmények egészségügyi eszközbeszerzésre, infrastruktúra fejlesztésre és ezen beruházások működési rendszerükbe való integrálásra fordítják.

A Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrum Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikáján lehetővé válik a műszerbeszerzésre fordítható 251.965 eurós összegből többek között a legkorszerűbb sebészeti műtőasztal beszerzése eszközökkel, valamint laparoszkópos felszerelések, többfunkciós anya és magzati monitor, hordozható EKG berendezés megvásárlása. Az épület beruházásra elnyert 1.181.511 euróból összkomfortos kórtermek, egyágyas szülőszobák létesítése, vizesblokkok kialakítása, a klíma és tűzvédelmi rendszer korszerűsítése valósulhat meg - tájékoztatott Dr. Tóth Zoltán egyetemi tanár, a Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika igazgatója.

A Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház 387.496 euró összegből berendezésekkel, eszközökkel fejleszti egészségügyi ellátó rendszerét.



A két egészségügyi intézmény szorosan együttműködve, kölcsönösen támogatja egymást, és a projekt megvalósítása során mindent megtesz, hogy a tervezett fejlesztés a legjobb minőségben valósuljon meg, és minél hamarabb a betegellátás szerves részévé váljon - mondta Dr. Paragh György egyetemi tanár, centrumelnök.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: